fredag 30 december 2011

Korvgryta

Laddar upp inför en god nyårsafton med lite oglamorös korvgryta ;)
God är den i alla fall... och barnen älskar den!

När vi äter korv härhemma brukar vi alltid lägga lite extra pengar på att få en riktigt god korv med hög kötthalt! Det lönar sig verkligen i smaken.
De godaste korvarna här är också lokalproducerade vilket känns ännu bättre.

I kvällens gryta fanns det Ungersk Bratwurst, mycket gott!!

  • Korv
  • Purjolök
  • Gul lök
  • Krossade tomater
  • Tomatpuré
  • Köttbuljong (+ ev vatten)
  • Paprika
  • Zucchini/Squash
  • Grädde
  • Salt och Peppar
  • Smör
Gör så här
  • Hacka lök och purjolök
  • Skiva korven
  • Fräs lök och korv i lite smör
  • Häll i krossade tomater, tomatpuré och köttbuljong
  • Smaka av med salt och peppar
  • Skär paprika och zucchini i bitar
  • Tillsätt i grytan och låt puttra någon minut så det blir varmt men behåller "tuggmotstånd"
  • Rör ner lite på slutet och låt grytan koka upp
Det är i och för sig lite av ta-vad-som-finns-gryta... som sagt, så här blev kvällens resultat :) Gott, och en bra matlåde-rätt dessutom ;)


Ett skepp kommer lastat... med korv :)

Servera med ris och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar