tisdag 7 februari 2012

Grekiska färsbiffar

En väldigt god variant av färsbiffar. Krydda lite med det man har hemma... kanske får du en idé att göra någon annan kryddning än grekisk...

  • 500 g Nötfärs
  • 4 msk Ströbröd
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1½ dl Mjölk
  • 1 Ägg
  • 75 g Fetaost
  • 4 st Soltorkade tomater
  • ½ Rödlök
  • 1½ tsk Salt
  • ½-1 tsk Mejram
  • Peppar
  • Smör/Olja
Gör så här
  • Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk
  • Låt stå ca 15 minuter
  • Tillsätt saltet och rör runt
  • Tillsätt färsen och rör samman till en smet
  • Hacka löken och tomaterna och rör ner i smeten
  • Smula ner fetaosten
  • Tillsätt ägget
  • Krydda med peppar och mejram
  • Arbeta samman till en jämn smet
  • Forma till biffar
  • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja
  • Stek biffarna på båda sidor på medelhög värme


Om du är osäker på din kryddning kan du steka en liten provbit och smaka (om du inte vill smaka på den råa smeten)

Serverades med ris, tzatziki och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar