måndag 26 mars 2012

Inkokt lax

Våren känns i luften... Då kommer vårmaten fram.
För mig är inkokt lax vår och kanske lite påsk...
Så onödigt gott, dessutom snabblagat ;) Perfekt att förbereda om du vill äta laxen kall, vilket nästan kan vara godare än varm/ljummen.

 
  • Lax
  • 1 l Vatten
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Salt
  • 2 msk Ättikssprit (12%)
  • 1 Lagerblad
  • 6 st Vitpepparkorn
  • ½ Gul lök
Gör så här
  • Skala och skiva löken grovt
  • Blanda vatten, socker, salt och ättikssprit i en vid kastrull (eller traktörpanna)
  • Tillsätt peppar, lagerblad och lök
  • Koka upp lagen och låt koka ca 3 minuter
  • Skär laxen i portionsbitar
  • Lägg i laxbitarna i spadet
  • Låt spadet koka upp igen och lyft genast bort från värmen
  • Lägg på ett lock och låt laxen svalna i spadet


 
Servera med kokt potatis och en god kall sås... tex Sommarsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar