tisdag 13 mars 2012

Linas kyckling

En riktigt god kycklingrätt som passar utmärkt att göra till bjud-rätt, bara att lägga i några extra kycklingfiléer.

Går lika bra att linda kycklingen i bacon om man föredrar det.

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 4 skivor Lufttorkad skinka
  • 4 dl Grädde
  • ca 2 mskBalsamvinäger
  • 1 msk Fetaost
  • 1 kruka färsk Basilika
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Linda in varje kycklingfilé i en skiva skinka
  • Stek kycklingen på båda sidorna i smör eller olja
  • Salta och peppra under stekningen
  • Häll på grädde och balsamvinäger
  • Låt puttra en stund under lock
  • Smula ner fetaosten
  • Smaka av med salt och peppar
  • Finhacka basilikan och krydda med strax innan servering (färska kryddor blir grå och tråkiga om de får koka med länge)
OBS! Strax innan servering, tag upp en kycklingfilé och skär i för att försäkra dig om att kycklingen är genomstekt.

Servera med ris och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar