lördag 19 maj 2012

Kyckling på franskt vis

Oj oj... Gott gott!!! Den här vill jag göra mera av... Vill experimentera lite mer med "toppingen" också tror jag... Det här blir kul ;)

Den här versionen var i alla fall riktigt god!! Inga problem att göra i större mängd, bara att bryna två filéer åt gången (så det inte blir för trångt och kallt i pannan) och lägga över i en ugnsform för att sen låta dem "gå färdigt" i ugnen.

"Fransk" kryddröra
  • 3 Kycklingfiléer
  • Smör eller olja till stekning
  • 1 msk Dijonsenap
  • 3 msk hackad Persilja
  • 1 tsk torkad Dragon
  • 1 rågad tsk salt (gärna flingsalt)
  • 2 msk Olivolja
  • 1 Vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Blanda Senap, Persilja, Dragon, Salt, Olivolja och Svartpeppar
  • Pressa i en vitlöksklyfta och rör ihop
  • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja
  • Bryn filéerna 2 minuter på var sida
  • Lägg filéerna i en ugnsfast form
  • Bred på "kryddblandningen" på filéerna
  • Ställ in i ugnen i ca 13 minuter (beroende på hur tjocka de är)

Serverades med klyftpotatis och dragonkryddad majonnäs

På väg in i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar