lördag 15 september 2012

Gnocchi med soltorkade tomater

Veckans vegetariska blev en höjdpunkt! Inte bara för att det var så kul och enkelt att göra gnocchi utan för att smakerna verkligen föll oss i smaken (vitsigt värre...)
Basilika, soltorkade tomater och vitlök är verkligen några av de många favoriterna i köket!

4 port


Nykokt gnocchi
  • 1 kruka Basilika
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 16 st Soltorkade tomater (i olja)
  • ½ dl grovriven Parmesanost
  • 1 dl Olivolja
  • 250 g Haricots Verts
  • ½ dl finriven Parmesanost
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Mixa basilikan, vitlöken, den grovrivna osten, 8 tomater och olja
  • Smaka av med salt och peppar
  • Finstrimla resterande 8 tomater och lägg åt sidan
  • Koka (eller ångkoka) bönorna i lättsaltat vatten i några minuter (känn med en potatissticka, de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar)
  • Baka ut gnocchin
  • Lägg bönorna på ett stort fat
  • Strö över de strimlade tomaterna
  • Koka gnocchin i samma vatten du använt till bönorna
  • Fördela den nykokta gnocchin över bönorna
  • Klicka ut basilika/tomatröran
  • Vänd runt alltsammans försiktigt
  • Strö över finriven parmesan

Servera omgående tillsammans med en god och matig sallad!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar