söndag 4 november 2012

Cannelloni med aubergine

Veckans vegetariska som överraskade hos barnen... Överraskade positivt! De åt med glada miner båda två! Överraskade lite hos mig med ;) Gott!!

I det här receptet hittade jag i alla fall den märkligaste ersättningsingrediensen jag någonsin stött på... men protein som protein...
Linser... eller keso... Same, same... ;)

Fyllning
  • 2 paket färsk lasagne (eller 1 paket okokt Cannelloni)
  • 2 Auberginer
  • 1 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • ½ dl Balsamvinäger
  • 1 burk Krossade tomater
  • 1-2 dl kokta linser (kan bytas ut om 1 liten burk keso)
  • 1 dl riven Parmesan
  • 1 msk Oregano
  • 1 msk Basilika
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk Timjan
  • 1 tsk Strösocker
  • 1 dl CremeFraiche
  • Salt och Peppar
  • Olivolja till stekning
Bechamelsås
  • 50 g Smör
  • ½ dl Vetemjöl
  • 4 dl Mjölk
  • 1 dl Creme Fraiche
  • Salt och Peppar
  • ev grönsaksbuljong/fond
Topping
  • 2 dl riven Parmesan
  • 1 förp Mozzarella
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Skär auberginen i tärningar
  • Skala och hacka löken
  • Hetta upp olivolja i en stor panna eller kastrull
  • Stek aubergine och lök, pressa ner vitlöken
  • Stek till auberginen blir mjuk (5-10 minuter)
  • Häll på balsamvinägern och låt koka in
  • Häll i de krossade tomaterna
  • Tillsätt kryddorna
  • Rör runt och låt koka ca 15 minuter
  • Blanda i creme fraichen
  • Blanda i de kokta linserna (eller keson)
  • Tillsätt den rivna parmesanosten
  • Smaka av med salt och peppar
  • Ställ fyllningen åt sidan
  • Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull
  • Vispa ner mjölet
  • Häll i mjölken lite i taget samtidigt som du vispar
  • Vispa ordentligt till en slät sås
  • Tillsätt creme fraiche och salt och peppar
  • Krydda ev med grönsaksbuljong/fond (detta är en smaksak, gör som du vill)
  • Tag fram en ugnsfast form
  • Lägg ut de färska lasagneplattorna
  • Lägg en stor klick fyllning på varje platta
  • Rulla ihop och lägg i ugnsformen
  • Fyll alla plattor (eller cannellonirör)
  • Ev överbliven fyllning kan du breda ut över alla rullar
  • Häll över bechamelsåsen
  • Strö över den rivna parmesanosten
  • Skiva mozzarellan och lägg överst
  • Gratinera i ugnen ca 15 minuter (eller tills den fått fin färg)

Servera tillsammans med en god sallad, toppa gärna salladen med fetaost och oliver!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar