onsdag 14 november 2012

Minestronesoppa

En Italiensk vegetarisk soppa som värmde gott i höstrusket.
Piggade upp det hela med gott bröd med creme cheese på! Aldrig fel ;)

  • 200 g kokta små vita bönor (ej i tomatsås) går även bra med kidneybönor, svarta, black eye eller stora vita
  • 5 små Potatisar
  • 2 Morötter
  • 1 Selleristjälk
  • ½ Purjolök
  • 1 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (eller skalade hela)
  • 150 g Pasta (gärna någon minisort)
  • 2 liter Vatten
  • Grönsaksbuljong/fond
  • Olivolja
  • Salt och Vitpeppar
Gör så här
  • Blötlägg och koka bönorna (om du använder torra) eller skölj bönorna om du använder burkbönor
  • Skala potatis och morötter
  • Skär potatis, morötter och selleri i småbitar
  • Lägg i en stor kastrull
  • Strimla purjolök
  • Finhacka den gula löken
  • Lägg i purjo, gul lök och pressa ner vitlöken i kastrullen
  • Ringla över rikligt med olivolja
  • Vrid på värmen på plattan och låt allt värmas upp under omrörning
  • Låt fräsa några minuter
  • Tillsätt bönorna
  • Häll i tomaterna
  • Tillsätt vattenoch buljong/fond
  • Koka upp och låt sjuda på svag värme 10-15 minuter
  • Smaka av soppan med salt, peppar och ev mer buljong/fond
  • Häll ner den okokta pastan i soppan
  • Låt koka så länge som pastan ska koka enlig förpackningen

Servera gärna med ett gott bröd
Här blev det rostat havrebröd, ringla över olivolja och en god creme cheese

Bildöverföringen går åt skogen... Så ni får laga och titta själva eller helt enkelt fantisera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar