onsdag 3 april 2013

Kesobullar (matbröd)

Doften av nybakat är oslagbart och när tid finns fyller jag gärna på brödfat och frys med hembakat bröd.
Idag fungerade min planering inte helt och fullt... eller rättare sagt den fungerade inte alls... Men bröd blev det, gott var det och nu, sent om sider kommer receptet...

  • 4 dl Kallt Vatten
  • 50 g (1 pkt) Jäst
  • 2 tsk Salt
  • 2 dl Keso
  • 10-12 dl Vetemjöl
  • 2 dl Solroskärnor
Gör så här
  • Smula ner jästen i en bunke (gärna i en degmaskin/hushållsassistent)
  • Blanda ut jästen med salt och lite av vattnet
  • Tillsätt resten av vattnet, keson samt mjölet
  • Knåda samman till en deg
  • Tillsätt solroskärnorna
  • Låt degen knådas i maskin ca 5 minuter (knådar för hand: knåda igenom ordentligt till en jämn deg)
  • Låt degen jäsa under en bakhandduk ca 1 timme, tills degen nått ungefär dubbel storlek
  • Tag ut degen på mjölat bakbord
  • Dela degen i 24 delar
  • Rulla till bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt (alla på samma plåt)
  • Lägg över bakhandduken och låt jäsa ytterligare 30-45 minuter
  • Starta ugnen på 225°
  • Pensla bullarna med lite vatten och strö på pumpakärnor eller solrosfrön
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter
  • Tag ut och låt svalna på galler

Doftar och smakar ljuvligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar