onsdag 18 februari 2015

Vegetarisk Carbonara med brysselkål

God och enkel vardagsmiddag som gick snabbt att röra ihop. Veckans vegetariska som återkommer snarast :-)
Idag använde vi oss av hälften Parmesanost och hälften vällagrad prästost. Ta din favorit, men låt det gärna vara en ost med mycket smak, tex Västerbottenost.


  • 500 g Brysselkål
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 dl Grädde
  • 2 st Ägg
  • 100 g Riven ost (gärna vällagrad)
  • Smör till stekning
  • Salt och Peppar

Gör så här

  • Skölj brysselkålen
  • Dela de små kålhuvudena i "kvartar"
  • Riv osten
  • Blanda ost med grädde och ägg till en röra
  • Här är det läge att koka upp pastavattnet så du är redo, sen beror det på vilken koktid du har på pastan du väljer
  • Hetta upp smör i en stekpanna
  • Stek brysselkålen tillsammans med pressad/finhackad vitlök på medelvärme tills kålen är mjuk
  • Krydda kålen med nymalen peppar
  • Koka pastan och häll av vattnet (spar ev. lite pastavatten för att späda med)
  • Blanda samman nykokt pasta med äggröran och brysselkålen i en stor skål
  • Rör runt ordentligt
  • Smaka av med ev mer peppar och salt
Toppad med riven parmesan


Servera genast!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar