onsdag 27 januari 2016

Glaserad lax

Lax går att omvandla i oändlighet. Här ger jag er receptet på en enkel glaserad lax som blev helgens varmrätt.
Tänk på att inte överlaga laxen, då blir den torr och tråkig. Är laxen i portionsbitar räcker 10-12 minuter alldeles ypperligt. Har du en stor bit kan du enkelt dela den.
 
Fick lite extra assistans av 4-åringen med vispning av glazen ;-)
 
  • 500 g Lax
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Olivolja
Gör så här
  • Starta ugnen på 190 grader
  • Häll honung, senap och olja i en skål och vispa samman
  • Lägg laxen i en ugnsfast form
  • Pensla laxen med glazen
  • Tillaga i mitten av ugnen 10-12 minuter


Serverades med potatismos, blomkål och ugnsglaserad lök
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar