söndag 17 januari 2016

Ugnspannkaka med potatis och keso

Vegetarisk ugnspannkaka som blir lite matig då den innehåller potatis. Dessutom är detta barnens favorit som de blev bjudna på vid en lekträff... De åt och åt och åt och åt... Det receptet bara måste man få ;-)
Vi tackar för receptet och vill gärna dela med oss till fler!

  • 5 dl Mjölk
  • 2 dl Vetemjöl (eller dinkelmjöl)
  • 1 tsk Salt
  • 3 Ägg
  • 250 g Keso
  • 500 g Potatis
  • 25 g Smör
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Mät upp mjöl och salt i en bunke
  • Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet
  • Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson
  • Skala och grovriv potatisen
  • Rör ner potatisen i smeten
  • Lägg smöret i en långpanna (30x40 cm)
  • Ställ in långpannan i ugnen och låt smöret smälta
  • Ta ut långpannan och häll ner smeten i det smälta smöret
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter till pannkakan fått lite färg

Servera med resterande keso, lingonsylt och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar