fredag 4 mars 2016

Frökex

Med lite framförhållning är dessa kex perfekta att bara röra ihop, lägga ut på plåten så sköter ugnen resten...

 
Jag rörde ihop dem på kvällen så hade jag dem klara till frukost :-)
 
  • 2 dl hela linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 3 dl vatten
Gör så här
  • Häll alla torra ingredienser i en bunke
  • Häll på vattnen och rör om
  • Låt stå minst 30 minuter (rör om då och då)
  • Starta ugnen på 70 grader
  • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt
  • Ställ in i ugnen och grädda 10 timmar



Nybakat till frukost är aldrig fel :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar